Τμήμα Τεχνολογίας Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στα Ν. Μουδανιά (2003)

Αρχιτεκτονική μελέτη:

Συνεργάτες:

Πόλη: Ν. Μουδανιά Χαλκιδικής

Ιδιοκτήτης: Ά Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης

Επιφάνεια: 6000 τ.μ.

Έτος: 2003

Κλικ στην εικόνα για μεγένθυση

Περιγραφή του έργου

Το Α΄ Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης πρόκειται να αναπτύξει το νέο του τμήμα “ Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών” σε δύο οικόπεδα που βρίσκονται σε επαφή στην επέκταση του σχεδίου της πόλης Ν. Μουδανιών Χαλκιδικής.

Η μελέτη ακολούθησε την ιδιαιτερότητα του χωρισμού της έκτασης σε δύο ανεξάρτητα οικόπεδα οργανώνοντας το σύνολο της κτηριακής μάζας σε δύο βασικές ενότητες.

Η πρώτη ενότητα (κτήριο Ι) περιέχει το σύνολο των αιθουσών διδασκαλίας, των εργαστηρίων, τη βιβλιοθήκη – αναγνωστήριο και το σύνολο των γραφειακών χώρων του διδακτικού προσωπικού. Η λειτουργία όλων αυτών των χρήσεων υποστηρίζεται από ένα εκτεταμένο σύστημα κοινόχρηστων λειτουργιών και χώρων κυκλοφορίας που περιλαμβάνουν τους χώρους εισόδου, τους χώρους αναψυχής και τις λοιπές βοηθητικές εγκαταστάσεις.

Το κτήριο αναπτύσσεται σε δύο υπέργεια επίπεδα και ένα υπόγειο που περιλαμβάνει τους αποθηκευτικούς χώρους, τις Η/Μ εγκαταστάσεις και ένα χώρο στάθμευσης 26 αυτοκινήτων. Η συνολική επιφάνεια των χώρων κύριας χρήσης του κτηρίου αυτού είναι 4.640 Μ².

Η δεύτερη ενότητα (κτήριο ΙΙ) περιέχει τα δύο αμφιθέατρα του τμήματος που αναπτύσσονται και αυτά σε δύο επίπεδα.

Στο χαμηλότερο επίπεδο αναπτύσσεται το μικρό αμφιθέατρο 150 θέσεων μαζί με το σύνολο των χώρων υποστήριξης. Σε υψηλότερη στάθμη αναπτύσσεται το κυρίως αμφιθέατρο του Τμήματος 700 θέσεων (εκ των οποίων οι 215 σε εξώστη). Η συνολική επιφάνεια χώρων κύριας χρήσης του κτηρίου αυτού είναι 1.360 Μ².