ΤΕΙ Καβάλας Κτήριο Βιβλιοθήκης Και Αιθουσών Διδασκαλίας (1995)

Αρχιτεκτονική μελέτη: Κ. Αντωνίου,

Ε. Κάστρο, Ε. Δισλή, Ε Κωνσταντίνου

Συνεργάτες:

Πόλη: Καβάλα

Ιδιοκτήτης: Υπουργείο Παιδείας, ΤΕΙ Καβάλας

Επιφάνεια: 4000τ.μ.

Έτος: 1995

Κλικ στην εικόνα για μεγένθυση

Περιγραφή του έργου

Το κτήριο Βιβλιοθήκης και Αιθουσών Διδασκαλίας εντάσσεται στο υφιστάμενο κτιριακό συγκρότημα του ΤΕΙ Καβάλας.

Αποτελείται ουσιαστικά από δύο ανεξάρτητες λειτουργικές ενότητες (βιβλιοθήκη – αίθουσες διδασκαλίας) με χαλαρή λειτουργική σχέση μεταξύ τους.

Σύμφωνα με την πρόταση η όλη οργάνωσητων όγκων είναι σχετικά συμπαγής έτσι ώστε να αφεθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ελεύθερη επιφάνεια του οικοπέδου παρέχοντας τη δυνατότητα μελλοντικών επεκτάσεων του συγκροτήματος.

Η βιβλιοθήκη και κατ΄ επέκταση και το αναγνωστήριο, καθώς αποτελούν κύρια κοινόχρηστη λειτουργία εντάσσονται στο ήδη κατασκευασμένο σύστημα εσωτερικής κυκλοφορίας (δίκτυο πεζοδρόμων και πλατειών) και παράλληλα αποτελούν στοιχεία που οριοθετούν τις κινήσεις των χρηστών του συγκροτήματος. Οι δύο αυτές κτηριακές ενότητες (βιβλιοθήκη – αίθουσες διδασκαλίας) συνδέονται μέσω ενός ημιυπαίθριου χώρου που επιτρέπει παράλληλα και τη διαμπερή κυκλοφορία.

Σημειώνεται επίσης ότι με την προτεινόμενη σύνθεση παρέχεται η δυνατότητα ανάπτυξης – επέκτασης όλων των ενοτήτων του συγκροτήματος καθώς επίσης και η αναδιάταξη της εσωτερικής λειτουργίας των χώρων.